Oude Schoolstraat 18A, Hedikhuizen

verkocht onder voorbehoud

Details

Overdracht

Vraagprijs
verkocht onder voorbehoud
Status
verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
villa
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
4
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1998
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
mechanische ventilatie, alarminstallatie, tv kabel, rookkanaal, dakraam en glasvezel kabel

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk en warmte terugwininstallatie
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 1998 van Nefit Ecomline HR, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
291 m²
Perceeloppervlakte
1.973 m²
Inhoud
1.125 m³
Oppervlakte inpandige bergruimte
50 m²

Indeling

Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen
Tuin
achtertuin met een oppervlakte van 1392 m²

Bergruimte

Garage
inpandige garage

Omschrijving

Een 'Manor House', waarvan het bouwjaar zich onmogelijk laat raden, in de periferie van de 'vestingstad Heusden'.

Het is een 'buitenverblijf', op een domein van maar liefst 1.974 are groot, met de bijzondere synergie van een beeldbepalend landhuis en een pittoresk landschap.

Door de toepassing van de 'Gulden snede' en eertijds gebruikelijke bouwmaterialen, is de optische beleving gewaarborgd. Heel duurzaam bovendien. Dit alles met een indeling die ook aan de bouwverordening voldoet, in combinatie met HR-glas en moderne installatietechniek . (compleet met vloerverwarming en professionele balansventilatie).

En toch heel 'retro'. Niemand maalt daarom. Men krijgt immers een villa van amp... lees meer

Een 'Manor House', waarvan het bouwjaar zich onmogelijk laat raden, in de periferie van de 'vestingstad Heusden'.

Het is een 'buitenverblijf', op een domein van maar liefst 1.974 are groot, met de bijzondere synergie van een beeldbepalend landhuis en een pittoresk landschap.

Door de toepassing van de 'Gulden snede' en eertijds gebruikelijke bouwmaterialen, is de optische beleving gewaarborgd. Heel duurzaam bovendien. Dit alles met een indeling die ook aan de bouwverordening voldoet, in combinatie met HR-glas en moderne installatietechniek . (compleet met vloerverwarming en professionele balansventilatie).

En toch heel 'retro'. Niemand maalt daarom. Men krijgt immers een villa van amper meer dan twee decennia oud, met een "A" op het Energie Prestatie Certificaat. wars van optrekkende muren en vochtig klimaat. Zelfs de kelder moet de ouderwetse keldergeur ontberen.

Dat impliceert verrassend lage kosten aangaande energie en onderhoud, voor een publiek dat hartstochtelijk op zoek is naar een 'vintage landhuis' in een 'heritage omgeving'.


Indeling
In de video loopt u samen met de eigenaar / stichter door de tuinen en vertrekken.

Alle tegelvloeren zijn voorzien van vloerverwarming.

Entree:

Hal met gastentoilet en garderobe-gewelf.
Majestueuze dubbele deuren naar de woonkamer, deur naar de keuken.
De gewaarwording in de entree, met een traditionele schaakbord-vloer, is die van ruimte met een excessieve hoogte zoals men mag verwachten bij een huis van ruim tien meter hoog. Vanuit deze gang zijn alle vertrekken te bereiken.
Daarnaast, kan men ook rondwaren van vertrek tot vertrek, eertijds heel gebruikelijk. In moderne ontwerpen, de avant-garde daargelaten, zelden aangetroffen.

Gang:

Het woonhuis en het koetshuis (garage) zijn onderling verbonden met een gang. Deze biedt toegang tot de kelder , de douche voor na het tuinieren, de grote bijkeuken en het dagelijks toilet dat tot de garage kan worden gerekend.
Woonkamer:
Woonkamer met open haard van Italiaans Marmer, massieve vloer van Afzelia-hout met ebbenhouten rand en bies . De erker biedt uitzicht op het landschap met aan de skyline 'Heusden'.

Keuken:

De grote woonkeuken met enorme terrasdeuren en tuingerichte erker maakt buitenleven als vanzelfsprekend.
Geen nieuwerwetse clichés zoals kookeilanden maar een kook-erker met een natuurstenen blad dat de contouren van de gevels volgt. Echt vakwerk van de steenhouwer.
Op authentieke wijze komen de kwastenvan het massief grenen plafond, door het verfwerk heen. Dit alles in harmonie met de frivole mediterrane tegelvoer. Behaaglijk ook, met de dan weer heel moderne, vloerverwarming.
Toegang tot wijn en provisiekelder met meer dan stahoogte en vanwege de brede trap zeer geschikt voor dagelijks gebruik.


Eerste verdieping
Bereikbaar via een op maat gemaakte hardhouten trap.

Overloop
De twee vleugels zijn onderling verbonden door een overloop met onderweg een enorme inbouw-garderobekast.
De andere kant van de overloop biedt toegang tot de slaapkamers en de badkamer.
Door de enorme afmetingen valt het nauwelijks op dat er sprake is van 8 deuren naar de afzonderlijke vertrekken.
Ouder slaapkamer
Ouder slaapkamer met tuingericht balkon en de badkamer is rechtstreeks toegankelijk.

Badkamer
Luxe met tweepersoons ligbad, douche, twee wastafels en uiteraard vloerverwarming.
Deze badkamer heeft overdag bijzonder veel lichtinval. De kroonluchter, metershoog opgehangen zowat in de nok, geven aan het baden een extra dimensie.
Overige slaapkamers
Nog twee grote slaapkamers, nu voor bevoorrechte tieners met een tweepersoons bedden en bureau. Beiden met uitzicht op het landschap.


Tweede verdieping
Bereikbaar via een trappenhuis met lange trap. Hier wordt men gewaar dat het om een zeer hoog huis gaat.

Overloop
Enorme overloop met 'professionele warmte terugwin-installatie' van het type balansventilatie welke de gehele woning reguleert.

Zolder-slaapkamers
Twee enorme slaapkamers met hoogte in de vorm van vides. De een met een ovaal- de ander met een rond-roosvenster. Deze versterken de perceptie van een Engels landhuis.


Overige verdiepingen
Garage-vleugel
Hoewel architectonisch met een sterke neiging naar een koetshuis, thans in gebruik als garage, is het gebouw een autonome woning, op alle voorzieningen voorbereid.

Begane grond garagevleugel
Min of meer twee vertrekken waarvan het voorste in gebruik als garage en het achterste als hobbyruimte met warm en koud stromend water.
Voor èn achter is deze 'garage-vleugel' voorzien van wijd openslaande deuren. Daarmee is het een soort 'drive trough' garage. Deze deuren zijn opgehangen in zware kozijnen en kunnen, bij bewoning, van net zulke deuren worden voorzien als de toogvormige terrasdeuren van de keuken.
De aangewezen weg om met een aanhangwagen of maaimachine achterom te gaan is immers via de oprit langszij.

Verdieping garagevleugel
Vooralsnog alleen vanuit de woning te bereiken of met een ladder door een luik dat het trapgat nu afsluit. In elk geval is de betonnen verdiepingsvloer reeds voorzien van een sparing voor een toekomstige trap naar de bovenverdieping
Op deze verdieping bevindt zich nu een grote werkkamer en een grote nog nader in te delen ruimte.
Aan de voorzijde van deze verdieping, in dezelfde verhouding, zijn de vensters iets kleiner dan die van het woonhuis.
Aan de achterzijde een toogvenster met een verwijzing naar de toog, zoals op de begane grond.

In geen enkel opzicht doet deze vleugel onder voor woonvleugel. Qua inhoud misschien maar zeker niet ten aanzien van bouwkwaliteit, isolatie en vooruitzicht op de inwendige sfeer.


Balkon
Balkon met uitzicht over de Engelse stijltuin en de weidetuin daarachter.



Tuin
Achtertuin

De achtertuin, geheel ommuurd, is een formele Engelse tuin met een markante natuurstenen trap naar de weidetuin daarachter.
(alles over het drainagesysteem, bodemgesteldheid etc. in de te downloaden prospectus)

Weidetuin

Deze weidetuin begint aan de andere zijde van de heuvel. Het is een waar vogelparadijs. Een weide met bomen en heesters welke ongehinderd tot hun volle wasdom hebben kunnen komen.
De oude rivierbedding is nergens meer te bekennen.

Voortuin

De voortuin bestaat uit een halfronde oprit met grote platanen, en aan beide zijden geflankeerd door poorten naar de achtertuin.
Een terugkerend element in al het plaveisel, de tuinmuren en de tuintrap, zijn de accenten van natuursteen in één en dezelfde soort.
Dit als een verwijzing naar de gevelbeplating van de woning. Ook weer van dezelfde natuursteen.



Bijzonderheden
Een heuvelrug loopt als een traverse door uw domein.

Historisch juist, is de oude heuvelrug, een omstreeks 1270, door monniken opgeworpen dijk.
Deze middeleeuwse dijk maakt nu deel uit van uw tuin. Aan de andere zijde uw ongeveer even grote weidetuin.

De geschiedenis van de woning

Onderaan de dijk, stonden de restanten van een hermitage (soort van dagloners-huisje). De waterput in de tuin is niet het enige wat daaraan aan herinnert. De zichtbare baksteentjes, in de schouw van de open haard, zijn 'een voor een' schoon gekapte steentjes van dat oude huisje.
De stoere gevelstenen van de woning en de tuinmuren, zijn van soortgelijke herkomst.
Zij komen van een oud klooster, dat voor nieuwbouw moest wijken, en vonden hun weg naar Hedikhuizen om daar een nog mooiere taak te vervullen.
Al met al veel monnikenwerk, maar het resultaat mag er zijn.

De te downloaden prospectus is een uitvoerige en getailleerde aanvulling op wat hier omschreven is. Compleet met een plattegrond voor de fundering van een nog op te richten oranjerie, uitleg over de 'Gulden snede', extra foto's en nog veel meer.

For the English text, please switch to Funda in English

A 'Manor House', of which the year of construction is hard to guess, located in the periphery of the 'Fortified Dutch town of Heusden'.

It is a 'Country Residence', on a domain of no less than 1974 m2, with a unique synergy of an iconic country house and a picturesque landscape. It’s quite a “Site”!

This optical experience is accomplished by the application of the 'Golden Section' and carefully chosen details.
The re-purposed historical building-materials and a “Energy Performance Certificate-A”, makes this house into a modern ecologically sustainable home.

So, you will live in an esthetical, well-balanced, retro villa, built barely two decades ago, with surprisingly low costs in energy and maintenance, without the disadvantages of a genuine old building. Even the basement must forgo the old-fashioned dungeon smell.

A real opportunity for an audience passionately looking for a 'vintage country house' in a 'heritage environment'.


Layout
As was very common in former days, all rooms can be reached by a corridor so as you can wander from room to room, a design-concept nowadays rarely applied.

Come on in:
The sensation one gets, entering the hallway with its traditional checkered floor, is that of a space of a formidable height, as one would expect in a house standing over 10 meters tall.

Hallway:
• A Majestic double door entrance to the living room and a glazed door to the kitchen.
• Guest toilet, wardrobe vault and stairway.

Living room:
The bay window offers a panoramic view of the landscape ending in the skyline of 'Heusden'.
• Italian marble fireplace
• Solid parquet floor in herringbone design made of Afzelia wood from Africa.

Kitchen:
The large kitchen with terrace doors and a garden-oriented bay window makes outdoor living a fulfilling experience.
The brushes of the solid pine ceiling have worked their way through the paintwork in an authentic way, as it should be.
No newfangled cliché like a cooking island but a “cooking bay- window “
• Polished granite countertop, real craftsmanship from the local stonemason
• Mediterranean tile floor with underfloor heating.
• Door to basement.

Corridor:
The living quarters and the coach house (garage) are, as on the first floor, interconnected by a corridor. This gangway provides access to the daily toilet, a “gardeners shower”, a large utility room and the gardens.


First floor
Accessible via a custom-made hardwood stairway in the central hall.

Landing:
As on the ground floor, the two separate buildings are connected. One side of the landing is giving access to the “coach house”. The other side of the landing provides entrance to the main bathroom, 3 bedrooms and the second floor of the house.
Halfway this stretched landing a big built-in wardrobe gives you lots of extra storage space.

Due to the enormous dimensions, it is hardly noticeable that this landing contains 8 doors to individual rooms.

Master bedroom:
• Garden-oriented balcony.
• Main bathroom “en suite”.

Main Bathroom:
This luxury bathroom catches a lot of daylight.
A chandelier suspended high in the ridge of the roof gives an extra dimension to bathing.
• Double bath
• Shower,
• Two sinks
• Underfloor heating.

Other bedrooms:
Two more large bedrooms, now for privileged teenagers with a double bed and desk.
Both with a front view of the landscape.



Second floor
While mounting the steep staircase one becomes aware of the sheer height of this manor.

Landing:
• Balance ventilation hardware, a professional heat recovery installation, that regulates all the rooms in the main house.
• Plenty of storage space.

Attic bedrooms:
Two huge bedrooms with lofty ceilings. One with an oval, the other with a round rose window, which reinforce the perception of an English country house.


Other floors
Coach house:
Although architecturally with a strong reference towards a coach house, this building is designed, destined and prepared to function as an autonomous house.
It has its own roof and is separated from the main building by a cavity wall.

The ground floor, designated to be a kitchen and the living room, is now in use as a garage and a working place for the odd job. The upper level, destined to keep two bedrooms and a bathroom, currently is in use as a study and a big recreation room.

This 'garage wing' has two sets of cambered, wide opening, garage doors. One in the front and one in the back. This makes it a kind of 'drive through' garage. These doors are hung in heavy wooden frames which can be fitted with windows when this wing becomes a private house or office.

Both floors are now connected by a hatch, a preparation to a staircase to be.

Basement:
Straight from the kitchen a wide staircase leads to a wine and pantry basement.
• Dry - fully tiled - lots of headroom - spacious (2mx3mx2.10m)


Balcony
Balcony overlooking the English style garden and the meadow garden behind it.

Garden
Situated near ‘s-Hertogenbosch in a small village on a winding road with pollard willows.
A leafy patch of paradise near the river Maas, with panoramic views all around.

Front yard:
The front garden consists of a semicircular driveway with five large plane-trees and parking spaces for at least 5 cars.

Garden/Backyard:
An English garden, completely walled, with a striking natural stone stairway which leads to the meadow garden on the other side of the ridge.
(everything about the drainage system etc. in the downloadable prospectus)




Meadow garden:
From the top of the ridge you can see into the meadow garden and the surrounding landscape. It is a true bird paradise. The trees and shrubs have been able to reach their full maturity unhindered.


Specialties
The house is flanked by gates to the backyard, one for accessing the backyard and one for bigger traffic like trailers and machinery.

The sturdy facing bricks and rooftiles of the house were saved from a demolition site.
They once were part of an old monastery, which had to make way for a modern office building.

At the bottom of the dike the remains of an old day-laborer’s cottage were found.
The masonry above the fireplace is done with the cleanly cut stones of that old house.
The excavated old well is restored in its old splendor.

A subtle recurring element, in the paving, the garden walls and the staircase, are the accents of natural stone as a reference to the coping stones on the house.

A ridge runs like a traverse through your domain.

Historically correct: the old dyke (ridge) was built by monks, around 1270 AD.
This medieval dyke is now part of your garden.
The old riverbed has gone forever.

To find out more, please download the detailed prospectus

Plattegronden

Video's

Locatie

Contact opnemen