Nieuwkuijksestraat 65, Nieuwkuijk

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
villa
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
2
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1976
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
tv kabel en rookkanaal
Isolatie
dakisolatie en muurisolatie

Energie

Energielabel
E
Verwarming
hete lucht verwarming

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
465 m²
Perceeloppervlakte
838 m²
Inhoud
1.600 m³

Indeling

Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
in centrum, vrij uitzicht en open ligging
Tuin
achtertuin met een oppervlakte van 195 m²

Bergruimte

Garage
inpandige garage
Schuur/berging
inpandig

Omschrijving

Praktijkvilla met “Tudor Revival kenmerken” aan eeuwenoude kasseienweg van den Bosch via Vlijmen richting Waalwijk.

De lommerrijke lintbebouwing met afwisselende en indrukwekkende architectuur heeft deze veel jongere villa harmonisch opgenomen. Het mysterie? De niet in een tijdperk te plaatsen baksteen en de exclusieve keramische dakbedekking.
Men moest wel een beetje voornaam zijn als je in deze straat ging bouwen. Je was herenboer en bouwde op zijn minst een hoeve met klokgevel, industrieel of behoorde tot de gegoede middenstand.
De grandeur van deze straat is nagenoeg geheel bewaard gebleven. Hopelijk gaat dat eveneens gelden voor de jaren dertig woning ernaast.
Vier decennia na de n... lees meer

Praktijkvilla met “Tudor Revival kenmerken” aan eeuwenoude kasseienweg van den Bosch via Vlijmen richting Waalwijk.

De lommerrijke lintbebouwing met afwisselende en indrukwekkende architectuur heeft deze veel jongere villa harmonisch opgenomen. Het mysterie? De niet in een tijdperk te plaatsen baksteen en de exclusieve keramische dakbedekking.
Men moest wel een beetje voornaam zijn als je in deze straat ging bouwen. Je was herenboer en bouwde op zijn minst een hoeve met klokgevel, industrieel of behoorde tot de gegoede middenstand.
De grandeur van deze straat is nagenoeg geheel bewaard gebleven. Hopelijk gaat dat eveneens gelden voor de jaren dertig woning ernaast.
Vier decennia na de nu zo geliefde jaren 30 periode werden de meest robuuste, aangename en potentieel stijlvolle woningen ooit gebouwd. Steeds meer mensen beginnen dat te ontdekken.
Er waren twee stromingen waarvan één heel exclusief.

Enerzijds die van ingemetselde karrewielen, schroten plafonds en kruiwagens met geraniums in de tuin, en voor zover nog niet geheel van het toneel verdwenen, schenken we daar geen aandacht aan.
Anderzijds, hoewel “schoon metselwerk” met leipannen de gemene deler vomden, was er ook de smaakvolle stroming, die met “Neo Tudor”- ofwel “Tudor Revival”-invloeden. In het Gemenebest noemt men dit: seventies Tudor architecture. De donkere merbau kozijnen met roedeverdeling zijn een verwijzing.
Bij deze stroming gebruikte men handvormstenen, keramische dakbedekking, zinken dakgoten en zinken regenpijpen.
Tot voorkort vermeden we anglicismen, nu is er terreinwinst voor algoritmen ten faveure van zoekmachines.
Kenmerkend voor Tudor was geprononceerd metselwerk, Tudor balken (Tudor Beams), de trappenhuizen (Tudor staircase) welke al dan niet half voor de voorgevel stonden. Vaak met lath, een idee voor de gevel van het achterhuis.


Indeling
Zoals verwacht, bevindt zich achter de voordeur met balk en onder te “Tudor Rooftiles” een imposant trappenhuis.
De stukadoor zal de grootste sprong voorwaarts maken, al dient hij vooraf te worden geïnstrueerd om het al te nadrukkelijke zeventiger jaren metselwerk tot redelijke proporties terug te brengen.
De vraag rijst of dit super strak moet of juist iets daarbij vandaan.
Een renovatiestukadoor waarmee u zich vooraf verdiept in de Tudor decoration, dient behoedzaam te werk te gaan. In de aanstaande binnenhuisarchitectuur maken schoonmetselwerk aspecten hun rentree. Vraag ernaar.

De enorme kroonluchter lijkt met een schier oneindige ketting in de vide verankerd te zijn. Beneden bevinden zich togen die gewelven suggereren en wanneer u het metselwerk met pleisterwerk reduceert, zullen uw doeken of grote meesters ten hun volle recht komen. Hierbij dienen de zuilen, en rollagen van de bogen, puur en on- gestukadoord te blijven. Immers, baksteen is vocht absorberend en vocht regulerend. Behalve goed voor schilderijen ook voor het gestel van de bewoners, en gebakken van Gelderse aarde.
Daarboven het bordes met balustrade rondom het carré van de vide.
Het merendeel zult u niet vaak betreden, een binnenhuisarchitect zal hier wel voor warmlopen. Kunst, een plastiek of sculptuur worden op meesterlijke wijze van onderaf door de kroonluchter belicht.
De eerste indruk doet men op in de hal. De woonkamer zet deze beleving voort, een subtiele nis in de hoek en bogen bij de fireplace refereren daaraan. Bijna zwart gebeitste balken en planken suggereren een houten plafond en zijn de zoveelste verwijzing naar de Neo Tudor Style. De plafonds zijn zo hoog dat die balken ook nagenoeg zwart kùnnen zijn. De muren vragen naar om hagelwit pleisterwerk. Als advies, dat u inwint verder gaat dan informatie van de bouwmarkt, zal bevestigd worden, dat in de aanstaande trend schoonmetselwerk elementen terug zullen keren.
De enorme woonkeuken kan bij de bij de kamer worden getrokken en nog mooier als deze haar kookfunctie in het geheel verliest. Wanneer u van dit samenstel van ruimten een enorme woonkamer maakt, blijft het geheel esthetisch daar de plafonds zo hoog zijn. De praktijkruimte wordt de nieuwe keuken. Qua afmetingen haast institutioneel, ten aanzien van uitzicht panoramisch, wat betreft sfeer ongeëvenaard.
Weer die bogen, 3 gewelven in totaal. Eén voor het fornuis, één voor de solitaire werktafel, de andere voor solitair cabinet met gootsteen. Aan de ander zijde nog wat minder diepe bogen. Een geweldig idee om hier een cupboard en vitrine van te maken.
Een “serving-hatch” doet denken aan feodale tijden. Het zit er nou eenmaal en het doet best weelderig aan.
Vanzelfsprekend is er een bijkeuken, een witgoedruimte en een toilet.
Van importantie is het achterhuis.
Het kan worden gebruikt voor auto’s en een grote kampeerauto met dakkoffer en airco-eenheid op het dak. Aan hoogte en doorrijhoogte geen gebrek.
Maar is dit niet het atelier waar dankzij de vide doeken kunnen worden vervaardigd, groter nog dan het immense plafond? Of een centrale praktijk beneden met de voormalige magazijnruimte als vergaderruimte?
Entresol werkplekken op de verdieping en een reeds bestaande spreekkamer op diezelfde etage. De laatste was bedoeld als logeerkamer.
Het is aan u. Wellicht wordt het een orangerie met de allure en akoestiek van een kapel voor huiskamerconcerten. Daarmee heeft u die 1600 kubieke meter volledig benut.


Eerste verdieping
Vier grote slaapkamers bevinden zich rondom het bordes in het voorhuis. Een van die kamers rechtstreeks toegang biedt tot de badkamer. Als u goed kijkt geen schroten hier maar naar de exclusieve mode van destijds: fijn bezaagde delen. Vergelijkbaar met de steigerplankenmode van nu, maar qua maatvoering wat meer geraffineerd.
Deze badkamer is bovenal heel groot en vraagt alleen om tegels en sanitair welke in de toekomende tijd modieus zullen zijn. Met weinig ingrepen bent u dan Miles ahead ten opzichte van de heersende en voorlaatste mode.
Als u een stoomcabine, bidet of sauna op uw verlanglijst heeft staan kunt u ze allen wegstrepen, het past er immers allemaal in.
Als vier slaapkamers en een logeerkamer nog niet genoeg zijn biedt de bovenverdieping van het achterhuis soelaas voor een aantal kamers.


Tweede verdieping
Vliering boven het voorhuis.

Tuin
De voortuin is diep met grote bomen en laat de woning tot haar recht komen. De oprit maakt tweerichtingsverkeer mogelijk.
Een achtertuin op het pal op het Zuiden, zoals hier het geval is, zegt eigenlijk nog niets.
Het is een tuin op het Zuiden welke van zonsopgang tot zonsondergang niet gehinderd wordt door bouwsels of bomen van omliggende percelen. Niet in de laatste plaats omdat de tuin zo groot is.


Bijzonderheden
Woorden als duurzaam, ecologisch en Fair Trade, voeren de boventoon in de hedendaagse architectuur.
Deze woning is nog echt opgetrokken uit eerlijke materialen. Dat staat garant voor een optimaal klimaat. Dit solide huis geeft geen krimp omdat het zowel vanbinnen als van buiten is opgetrokken uit baksteen. Vochtregulerende stenen zodat een voortdurend loeiende centrale afzuiger voor vocht en lijmdampen niet vereist is. Er is geen verlijmd laagjeshout zoals multiplex waarbij weekmakers vrijkomen. Het zijn echte houten planken met messing en groef verbinding.
Het tropisch hardhout is uit de tijd dat de eerste eeuwenoude bomen werden geveld, en er nooit een einde aan leek te komen.
Kortom: groot, stijlvol, trendy, kwaliteit,.......................... maar vooral kwaliteit.

Video

3D plattegrond

Contact opnemen