Jonkerstraat 15, 's-Hertogenbosch

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
tussenverdieping
Aantal woonlagen
1
Woonlaag
1
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
2006
Open portiek
nee
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel en lift
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geïsoleerd en dubbel glas

Energie

Energielabel
A
Verwarming
blokverwarming
Warm water
centrale voorziening

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
79 m²
Inhoud
255 m³

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2

Buitenruimte

Ligging
in centrum

Bergruimte

Garage
parkeerkelder
Schuur/berging
box

Omschrijving

Wonen in het prestigieuze paleiskwartier is een beetje als wonen in “The Docklands” met de gezelligheid van de binnenstad en de Hi-Tech infrastructuur van een metropool.

Op diverse manieren, onder meer overdekt doormiddel van de passage boven het Centraal Station, bereikt men te voet de binnenstad. De meest spraakmakende is de Paleisbrug in het Wester Park.

Citaat:
Door de Paleisbrug is het centrum van Den Bosch een enorm parkgebied rijker . Tussen de roestige stalen leuningen is een strook groen aangelegd met planten en bomen. Deze is in drie zones ingedeeld; van lage planten en losse bomen richting het stadscentrum tot lage beplanting boven het spoor en meer bosachtige begroeiing r... lees meer

Wonen in het prestigieuze paleiskwartier is een beetje als wonen in “The Docklands” met de gezelligheid van de binnenstad en de Hi-Tech infrastructuur van een metropool.

Op diverse manieren, onder meer overdekt doormiddel van de passage boven het Centraal Station, bereikt men te voet de binnenstad. De meest spraakmakende is de Paleisbrug in het Wester Park.

Citaat:
Door de Paleisbrug is het centrum van Den Bosch een enorm parkgebied rijker . Tussen de roestige stalen leuningen is een strook groen aangelegd met planten en bomen. Deze is in drie zones ingedeeld; van lage planten en losse bomen richting het stadscentrum tot lage beplanting boven het spoor en meer bosachtige begroeiing richting Paleiskwartier.
Daarnaast is de brug voorzien van vloerverwarming om hem in de winter ijsvrij te houden. In de zomer vormt de brug een zonnecollector. De overtollige energie wordt dan aan de wijk eromheen geleverd. Er is ook een speciaal irrigatiesysteem aangelegd om de bomen en planten te voorzien van water. En geheel volgens de moderne tijd is de brug ook voorzien van draadloos internet en een schuine lift. (bron: denboschtips.com)

De skyline is als die van de Docklands te Londen en de geschiedenis van beide stadsdelen eveneens:

Van monumentale pakhuizen en fabrieken van grote architectonische waarde, industriële welvaart, verpaupering in de seventies tot het bloeiende financiële-, educatieve-, en “trendy urban”- centrum en woongebied wat het nu is.
De herontwikkeling van dit stadsdeel is zondermeer geslaagd en kreeg een ziel door winkels, cafés, restaurants en een lunchroom.
Het monumentale pakhuis van NV Lamers en Lindemans, een scheddakengebouw, herinnert aan de industriële ontwikkeling welke den Bosch doormaakte en is nu omringd met gebouwen, kantoren en wooncomplexen van aanzien: het Paleis van Justitie, de van Lanschottoren met op het dak de 24/7 langzaam draaiende reclamecarrousel, de Riva tower, de Armada, de” HAS University of Applied Sciences”. Avans Hogeschool en het nog te bouwen Belvedère.Indeling
Trendy, luxe, ruim, licht, boeiende architectuur, een parkeerplaats in de parkeergarage, een groot dakterras, voorname entree en minstens zo voorname corridor met luxe lift. Binnen het carré van dit complex een geplaveide binnentuin.
De woonkamer heeft meerde gevels met ramen en een terrasdeur welke volop lichtinval en uitzicht waarborgen en de ruimtelijke beleving versterkt. De openkeuken is doormiddel van een halfhoge wand afgescheiden van de living.

Twee lichte en ruime slaapkamers rondom de ruime hal met witgoedruimte.
Luxe en ruime badkamer met wastafel en inloopdouche.

Dit appartement voldoet ruimschoots aan de verwachtingen voor wonen in dit prestigieuze gebied.


Balkon
Het dakterras op het Zuiden lijkt door haar unieke vrijdragende situering nog groter dan het al is. Hier kunt u zonnebaden barbecueën en genieten van de architectuur en in de verte de treinbewegingen op het doorgaande tracé en het spoorwegemplacement.

Bijzonderheden
Het Paleiskwartier is een wijk in 's-Hertogenbosch, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De wijk is aan het eind van de 20e eeuw en het begin van de 21e eeuw ontwikkeld en gebouwd. Het Paleiskwartier is gesitueerd in het westelijke deel van de stad en is ingeklemd tussen de wijken Het Zand, Boschveld en Deuteren. Het industrieterrein De Wolfsdonken was vroeger gedeeltelijk gelegen op de plek waar nu het Paleiskwartier is gebouwd. Dit terrein was deels verpauperd.
Het Paleiskwartier is ontworpen als gemengd woon- en werkgebied: men vindt er diverse appartementencomplexen, onderwijsinstellingen (Koning Willem I College, de HAS, Stoas Hogeschool, Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost, Stedelijk Gymnasium 's-Hertogenbosch en Avans Hogeschool), het Paleis van Justitie (waarin zowel de rechtbank, het Openbaar Ministerie als het Gerechtshof gevestigd is), advocatenkantoren, bedrijven (waaronder ING Bank, ZLTO, Brabant Water, Ricoh, Malmberg, Enexis en DAS Rechtsbijstand), cafés, restaurants, een vrouwenfitnesscentrum, enkele winkels en een modern stadspark (Westerpark). Het Paleiskwartier is bovendien naast het station van 's-Hertogenbosch gelegen en de aansluiting op de snelwegen A59 en A2 zijn makkelijk bereikbaar.
Het Paleiskwartier is nog volop in ontwikkeling; er wordt nog volop gebouwd aan met name de Onderwijsboulevard. Het laatste project dat voltooid is, is Mijn Paleis, het hof. Als de ontwikkeling van het Paleiskwartier wordt voltooid, zal in totaal 200.000 vierkante meter kantoorruimte, en 2.070 woningen zijn gerealiseerd. (Bron: Wikipedia)

Eveneens bij ons te koop: Jonkerstraat 33

Streetview

Locatie

Video

360° video

3D plattegrond

Contact opnemen