Javastraat 123, 's-Hertogenbosch

verkocht onder voorbehoud

Details

Overdracht

Vraagprijs
verkocht onder voorbehoud
Status
verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
dubbel benedenhuis
Aantal woonlagen
2
Woonlaag
1
Kwaliteit
luxe
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
2007
Open portiek
nee
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel, lift en schuifpui

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2007 van AWB-Hr, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²
Perceeloppervlakte
12.856 m²
Inhoud
381 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk en vrij uitzicht

Bergruimte

Garage
parkeerplaats
Schuur/berging
box

Omschrijving

Dubbel benedenhuis in Zuidoost te midden van overwegend “jaren dertig woningen”. In de Indische buurt, om precies te zijn. Met parkeerplaats.

Kennelijk raakte de architect in de ban van de dertiger jaren getuige de “period windows”. Deze trend is doorgezet naar het interieur:
Een visueel open keuken in een vintage glazen ruimte waarbij de chef kok alles overziet en qua geur tot het allerlaatst kan verhullen, wat de pot schaft.

De vooroorlogse sfeer wordt versterkt door de retro deuren, lambrisering en stuukwerk met ingetogen decorlijsten.
Tot zover een artificial creatie. Het panorama van authentieke jaren dertig woningen, zo kenmerkend voor deze buurt, is aangeboren.


Indeling... lees meer

Dubbel benedenhuis in Zuidoost te midden van overwegend “jaren dertig woningen”. In de Indische buurt, om precies te zijn. Met parkeerplaats.

Kennelijk raakte de architect in de ban van de dertiger jaren getuige de “period windows”. Deze trend is doorgezet naar het interieur:
Een visueel open keuken in een vintage glazen ruimte waarbij de chef kok alles overziet en qua geur tot het allerlaatst kan verhullen, wat de pot schaft.

De vooroorlogse sfeer wordt versterkt door de retro deuren, lambrisering en stuukwerk met ingetogen decorlijsten.
Tot zover een artificial creatie. Het panorama van authentieke jaren dertig woningen, zo kenmerkend voor deze buurt, is aangeboren.


Indeling
Een entree uitgevoerd als een lange gang en heel paradoxaal: door de moderne toegenomen hoogte lijkt het een gang van weleer. Niet in de laatste plaats door nostalgische stijlelementen.

Aan weerszijden van de hal bevinden zich twee grote slaapkamers, een inpandige berging, een toilet en een luxe badkamer. (zie 360-graden foto’s)

Het uitzicht, de onlosmakelijke nevenruimten zoals de reeds genoemde keuken, de trappartij naar het basement en het huiskamer-terras zorgen van een integrale beleving van een woonkamer met een onmiskenbare eigen stijl.
Al dan niet met geopende terrasdeuren lijkt het terras op “en suite achtige wijze” met de woonkamer te zijn verbonden. Ook de planken van het vlonder liggen in dezelfde richting en zijn “buiten” van kunststof.

De grandeur wordt voor een belangrijk deel ontleend aan de plafondhoogte. De echte dieptewerking wordt verkregen door de trappartij naar de souterrain-etage, geflankeerd door een glazen pui.


Overige verdiepingen
Onderweg naar de tuinkamer en de berging bevindt zich, ter hoogte van het bordes in de trap, de deur naar de tuin.




Balkon
Een groot overdekt terras dat één geheel lijkt te vormen met de woonkamer. De sfeer en afmetingen geven wij weer met volop beeldmateriaal.

Tuin
Een tuin ongeveer ter hoogte van het maaiveld.

Bijzonderheden
Behalve toegang tot dit appartement doormiddel van de voordeur via de hoofdentree en de buitendeur in de tuin, is er ook nog een deur naar de binnenplaats van dit appartementencarré. Deze biedt direct toegang tot de parkeerplaatsen waarvan er één expliciet bij dit appartement hoort:
een gereserveerde plaats op een afgesloten terrein met een vanuit de auto te bedienen elektrische poort.

De auto “van stal halen” is voor de binnenstad geheel overbodig. De ontsluiting voor reizen buiten de stad, het stukje langs de Zuid-Willemsvaart tot de A2, staat niet bekend om dagelijks repeterende opstoppingen.

Een buitengewoon praktisch appartement, een decennium geleden gerealiseerd te midden bestaande bebouwing, tot in de finesses goed afgewerkt, en gelegen in een respectabele buurt.

Plattegronden

Documenten

Video's

Streetview

Locatie

Contact opnemen