H.C. de Jonghweg 15a, Rossum

€ 714.000,- k.k.

Details

Overdracht

Vraagprijs
€ 714.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
landhuis
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
3
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1993
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
tv kabel, buitenzonwering, rookkanaal, schuifpui en dakraam

Energie

Energielabel
B
Verwarming
c.v.-ketel, open haard en vloerverwarming geheel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2006 van Nefit Ecomline HR, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
210 m²
Perceeloppervlakte
4.600 m²
Inhoud
737 m³
Bergruimte oppervlakte
96 m²

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
vrij uitzicht en open ligging
Tuin
achtertuin met een oppervlakte van 3040 m²

Bergruimte

Garage
vrijstaande stenen garage
Schuur/berging
vrijstaand steen

Omschrijving

Als enige in zijn soort, grenst deze habitat met landhuis aan de 'oude kern' van een voornaam dorp.

Deze zeldzaam 'open ligging' nabij het centrum, vindt zijn oorsprong in de recente wijziging van een agrarische- naar een 'burger-bestemming'.
De wijze waarop hier de regeling 'Verplaatsing Agrarische Bedrijven (VAB) is toegepast, kan als model-casus worden aangemerkt.
Op duurzame wijze wordt de kwekerij modulair ontmanteld; de spanten krijgen elders een 'tweede leven' en andere bouwstoffen worden gerecycled op locatie bij een daartoe aangewezen en gecertificeerd bedrijf.

De natuur krijgt haar ruimte terug en mooiste toegangsweg van Rossum is daarbij ontdaan, en dat citeren wij uit het bel... lees meer

Als enige in zijn soort, grenst deze habitat met landhuis aan de 'oude kern' van een voornaam dorp.

Deze zeldzaam 'open ligging' nabij het centrum, vindt zijn oorsprong in de recente wijziging van een agrarische- naar een 'burger-bestemming'.
De wijze waarop hier de regeling 'Verplaatsing Agrarische Bedrijven (VAB) is toegepast, kan als model-casus worden aangemerkt.
Op duurzame wijze wordt de kwekerij modulair ontmanteld; de spanten krijgen elders een 'tweede leven' en andere bouwstoffen worden gerecycled op locatie bij een daartoe aangewezen en gecertificeerd bedrijf.

De natuur krijgt haar ruimte terug en mooiste toegangsweg van Rossum is daarbij ontdaan, en dat citeren wij uit het beleidskader van de gemeente, van 'landschap-ontsierende agrarische bebouwing''.


Indeling
Een vanzelfsprekende indeling, met repeterende diagonale accenten, waarbij de woonkeuken een centrale plaats inneemt.

Full size woonkamer met openhaard en tuindeuren.

Met het wisselen van de jaargetijden zult u de openhaard of de tuindeuren waarderen. De vraag naar warmte wordt daarbij altijd afgeregeld door de latent aanwezige vloerverwarming.



Eerste verdieping
Dit landhuis is ontworpen door een gerenommeerd architectenbureau. De diagonale aspecten zijn ook hier doorgevoerd.

Zonder enig vorm van compromis is hier gestreefd naar een maximale grootte van de slaapkamers en badkamer.

De badkamer is voorzien van alle luxe, onlangs op het peil van de allerlaatste mode gebracht en met de weelde van meer dan voldoende bewegingsvrijheid.


Tweede verdieping
Mochten er meer slaapvertrekken nodig zijn dan het op de begane grond en eerste twee verdieping tezamen:

op deze verdieping, met daarop berekende trap, kan nog minstens één flinke slaapkamer worden gerealiseerd.


Overige verdiepingen
De plattegronden van het bedrijfsgebouw zijn die van een gedeeltelijk gesloopt bijgebouw met gereduceerde afmetingen.

Tuin

Weide-tuin welke naadloos overgaat in een gelijksoortig landschap waardoor het omvangrijke perceel van 4600 m2, nog vele malen groter lijkt.

Bijzonderheden
Het landhuis wordt overgedragen zoals het nu is, waarbij de hoofdmoot van de bijgebouwen verdwenen zal zijn.

De tuin heeft dan parkachtige afmetingen en men krijgt zeker nog een behoorlijk groot bijgebouw voor aan huis gebonden beroepen, hobby of privé-thermen. (krachtstroom t.b.v. wellness is aanwezig)
Dit bijgebouw zal na ontmanteling van het merendeel van de kwekerij, circa 80 meter groot zijn. Vanzelfsprekend zal het bijgebouw sporen gaan vertonen van gesloopte aanpalende bebouwing.

Inspraak en overleg met de aspirant koper zijn vooralsnog mogelijk daar men nog niet met de werkzaamheden is begonnen.

Het gaat daarbij om een esthetische afwerking, en het wederom bestendig maken tegen de weersinvloeden.
De aanheling van het gebouw, zoals dat officieel heet, kan desgewenst voor rekening en risico van koper worden uitgevoerd. Geheel in eigen beheer en naar eigen inzicht. Bij de heersende trend lijkt een ge-potdekselde gevelbekleding vanzelfsprekend.

Het landhuis wordt overgedragen in de hoedanigheid waarin het zicht thans bevindt. Met dien verstande dat de gehele onroerende zaak wordt overgedragen met de bestemming 'wonen' in plaats van agrarisch.

Plattegronden

Documenten

Video's

Streetview

Locatie

Contact opnemen