Beeckendael 56, 's-Hertogenbosch

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
herenhuis
Type woonhuis
hoekwoning
Aantal woonlagen
3
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
2011
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
mechanische ventilatie, tv kabel, buitenzonwering, zonnecollectoren en sauna

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel, airconditioning, vloerverwarming gedeeltelijk en gashaard
Warm water
c.v.-ketel en zonnecollectoren
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2011 van ITHO Daalderop KLIMAX 2 CW6, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
223 m²
Perceeloppervlakte
305 m²
Inhoud
821 m³
Bergruimte oppervlakte
16 m²

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5

Buitenruimte

Ligging
aan bosrand, aan park, vrij uitzicht en beschutte ligging

Bergruimte

Garage
parkeerkelder
Schuur/berging
inpandig

Omschrijving

Het modern vormgegeven kasteel Beeckendael dat oprijst als een trappiramide, bestaat uit 62 woningen en 18 appartementen.
Alle woningen grenzen aan een van de fraaie binnenhoven met zorgvuldig gekozen beplanting zoals; Rododendron, Vinca, Pachysandra, Ligustrum ovalifolium en bomen als de Acacia en de Amelanchier. Tezamen vormen zij de gemeenschappelijke esplanade.

De woonlagen van dit huis zijn gestapeld als een set Matroesjka's, waarbij elke generatie binnen het gezin zijn eigen luxe bungalow met "buiten" heeft.
De cascade van tuin en dakterrassen bieden allen uitzicht op landgoed Haverleij, dat slechts voor tien procent bebouwd gaat worden. Daarmee blijft u voor altijd zicht houden op h... lees meer

Het modern vormgegeven kasteel Beeckendael dat oprijst als een trappiramide, bestaat uit 62 woningen en 18 appartementen.
Alle woningen grenzen aan een van de fraaie binnenhoven met zorgvuldig gekozen beplanting zoals; Rododendron, Vinca, Pachysandra, Ligustrum ovalifolium en bomen als de Acacia en de Amelanchier. Tezamen vormen zij de gemeenschappelijke esplanade.

De woonlagen van dit huis zijn gestapeld als een set Matroesjka's, waarbij elke generatie binnen het gezin zijn eigen luxe bungalow met "buiten" heeft.
De cascade van tuin en dakterrassen bieden allen uitzicht op landgoed Haverleij, dat slechts voor tien procent bebouwd gaat worden. Daarmee blijft u voor altijd zicht houden op het onverstoord traditionele landschap rondom de dorpjes Engelen en Bokhoven.

Waar het bouwbedrijf in haar portfolio 'het project Beeckendael' omschrijft als "de parel aan de kroon van 's-Hertogenbosch", hebben wij gemeend om onze superlatieven tot uitdrukking te laten komen door hoog op te stijgen om een drone een vlucht ‘to the next level’ te maken.

Met deze woning is ook een nieuwe maatstaf qua rijkelijke uitrusting bereikt.
Zoals de landschapsarchitect de beplanting voor de binnenhoven koos is ook de woning fijnzinnig gedecoreerd en voorzien van een sauna, een hue-daglichtpaneel, een buitenkeuken en verder teveel om op te noemen.
Alles blijft achter en wordt weergegeven in een zeer uitgebreide zakenlijst welke deel uitmaakt van de brochure.

Door de veelheid aan vertrekken en buitenruimten zou de omschrijving al gauw tot de schijn van een omhaal van woorden leiden.
Daarom hebben wij in de, voor iedereen te downloaden brochure, niet alleen de link naar de dronevlucht opgenomen maar ook een link naar een andere film. In die film wordt, terwijl u virtueel door dit grote huis waart, steeds rechts onder in een plattegrond getoond waarbij het vertrek waar u zich dan bevindt, duidelijk rood oplicht.


Indeling
Enorme woonkamer met heel veel glas, terras en uitzicht over het landschap. De twee belangrijkste stijlelementen in het interieur zijn de wand met gashaard waarbij de woon- en eetkamer door een bescheiden vlammenzee zowel gescheiden als visueel verbonden zijn.

De stijlvolle Siematic keuken met geraffineerd gebruiksgemak heeft een kook- / spoeleiland welke een nieuwe dimensie geeft aan het begrip 'eetbar'.

De bijkeuken heeft een eigen luxe, eveneens Siematic, inbouwkeuken.

Slaapkamer of werkkamer grenzend aan tuin en terras.


Eerste verdieping
Een verdieping met drie slaapkamers grenzend aan een 'L'-vormig dakterras van wel 80 vierkante meter met 80 hectare aan uitzicht. Dit dakterras is toegankelijk vanuit de master bedroom.

Drie enorme slaapkamers met allen een spectaculair uitzicht. Op deze verdieping bevindt zich de grootste badkamer.

In de 360-graden foto's worden de faciliteiten van deze badkamer toegelicht met 'info spots'.


Tweede verdieping
De kinderen hebben de bovenste verdieping.

Een waar penthouse met eigen badkamer en ook weer een eigen dakterras van 31 vierkante meter.

Hier bevindt zich een tweede soort van bijkeuken, de grote ruimte voor de wasmachine en droger.


Overige verdiepingen
Twee ruim bemeten parkeerplaatsen in de parkeerkelder.

Balkon
Twee grote dakterrassen met penthouse allure en panoramisch uitzicht.

dakterras eerste verdieping van 80,5 vierkante meter

en

dakterras tweede verdieping van 31,1 vierkante meter.
Tuin
Een "L"-vormige tuin welke de contouren van de woning volgt en welke samen met het door een veranda overdekte gedeelte maar liefst 175 vierkante meter groot is.

Bijzonderheden
Waar de architect rept over een Aztekentempel welke oprijst uit het oerwoud en het 'Castelló Sforzesco' waar hij geïnspireerd raakte door de kleur van zandkastelen, is het zeker het vermelden waard, dat in de nabijgelegen 'de Haarsteegse Wiel' een bijzonder archeologische vondst is gedaan: op de bodem is een oerbos aangetroffen waar de bomen fier rechtop staan, vergelijkbaar met het terracottaleger.
Prachtig om te duiken, snorkelen of zwemmen in deze biotoop.
Strandbad Engelenmeer is nog dichterbij, en is een categorie C zweminrichting met toezicht.

Al even bijzonder zijn de twee dorpjes er omheen, Bokhoven en Engelen.

Te midden van dit alles met een bos eromheen doemt plotseling het indrukwekkende Beeckendael op. Een volgens de architect van binnen naar buiten gekeerd kasteel waarbij je geen landschap aan de muur hoeft te hangen en maximaal contact hebt met de natuur er omheen.
De link ten aanzien van scholen, winkels en uitgaan treft u aan in de te downloaden brochure.

Contact opnemen