Ackersdijckstraat 9, 's-Hertogenbosch

verkocht

Details

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
tussenwoning
Aantal woonlagen
3
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1937
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Keurmerken
energie Prestatie Advies en bouwkundige Keuring
Voorzieningen
tv kabel, rookkanaal, schuifpui en dakraam
Isolatie
dakisolatie en dubbel glas

Energie

Energielabel
E
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2004 van Nefit HR excellent, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²
Perceeloppervlakte
120 m²
Inhoud
341 m³

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg en in woonwijk
Tuin
achtertuin met een oppervlakte van 34 m²

Bergruimte

Schuur/berging
vrijstaand steen

Omschrijving

Dertiger jaren woning met balkon en alle kenmerken uit die jaren.
Deze woning is gelegen binnen de vooroorlogse contouren van ’s-Hertogenbosch. De binnenstad is dus heel dichtbij.

De setting is nog zeer authentiek.

Een passende retrokeuken en een nagenoeg woningbrede dakkapel, waardoor een zeer ruime vierde slaap(thuiswerk)kamer werd gecreëerd, zijn hierop een aanvulling.
Deze straat is al ruim tachtig jaar in stijl. Een brede straat met vooruitstrevende bouwmethode. De aannemer heeft in elke woning een gevelsteen met zijn logo gemetseld (zie foto). De drie B’s staan voor Bredero’s Bouwbedrijf. Een bouwbedrijf dat in 1973 meewerkte aan de bouw van “The Opera House” in Sydney.... lees meer

Dertiger jaren woning met balkon en alle kenmerken uit die jaren.
Deze woning is gelegen binnen de vooroorlogse contouren van ’s-Hertogenbosch. De binnenstad is dus heel dichtbij.

De setting is nog zeer authentiek.

Een passende retrokeuken en een nagenoeg woningbrede dakkapel, waardoor een zeer ruime vierde slaap(thuiswerk)kamer werd gecreëerd, zijn hierop een aanvulling.
Deze straat is al ruim tachtig jaar in stijl. Een brede straat met vooruitstrevende bouwmethode. De aannemer heeft in elke woning een gevelsteen met zijn logo gemetseld (zie foto). De drie B’s staan voor Bredero’s Bouwbedrijf. Een bouwbedrijf dat in 1973 meewerkte aan de bouw van “The Opera House” in Sydney.
Dat bouwwerk staat sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Ackerdijkstraat staat op een vergelijkbare maar dan denkbeeldige lijst in de harten van de eigenaren in deze straat. Men koestert de authentieke details zoals de originele voordeuren, glas-in-lood, erkers en terrazzo vloeren.


Indeling
De voordeurpartij met twee verspringende rollagen suggereert een dieptewerking als bij een tongewelf, versterkt door de vooruittredende erkers. Naast en in de voordeur bevinden zich glas-in-lood mozaïeken. In de voordeur met een klein te openen gedeelte. Bedoeld als voorloper van de intercom, destijds door bakkersknechten gebruikt om een brood naar binnen te werpen.
De kolenboer en de bakkersknecht zijn anno nu verdwenen maar het rookkanaal uit 1937 niet. Dat het leven van vroeger best goed was blijkt wel en men lijkt het in te zien. De groenteman heet nu HelloFresh en de kruidenier ‘boodschappenbezorger’.

Aan het wooncomfort van de woonkamer zijn geheel in stijl twee openslaande tuindeuren toegevoegd met bovenlichten voorzien van dubbelglas en ‘retro’ glas-in-lood. Van de buurman, 90++ inmiddels, kreeg een vakman toestemming om het absoluut authentieke bovenlicht op te nemen qua kleur en maatvoering. Zo werd het bovenlicht op ambachtelijke wijze gereproduceerd.

Een fullsize keuken, haar tijd acht decennia vooruit, is van meet af aan in het ontwerp meegenomen.


Eerste verdieping
Op de eerste verdieping treft u weer de oorspronkelijke paneeldeuren aan en de badkamer is eigentijds.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping, voorheen de bergzolder en slaapzolder, is enkele jaren geleden een enorme dakkapel verrezen. Dit komt niet alleen de ruimtelijke beleving ten goede maar ook de bruikbare ruimte. Samen met het Velux kantelvenster aan de andere kant van het dak is optimale lichtinval gewaarborgd.

Overige verdiepingen
Keldertje

Balkon
Het balkon, ooit bedoeld om op ordentelijke wijze, zoals betaamd in een nette straat, het beddengoed aan de achterzijde te luchten, geeft de achtergevel cachet en hoort bij het era waarin deze woningen voor de gegoede burgerij werden gebouwd.

Tuin
Achtertuin op het oosten.

Bijzonderheden
In oktober 1944 werd deze stad bevrijd, een waar feest volgde. Een geallieerde tank, belaagd door kogels stelde zich hier voor de deur op. De bepantsering was bestand tegen vijandelijk geweervuur, de vooroorlogse gietijzeren lantaarnpaal werd wel doorzeefd. Die kogelgaten zitten er nu nog in.
Heel even was het dus niet zo rustig in die nette Ackerdijckstraat met zijn vrolijke erkers.

Wilt u zien hoe die kogelgaten in de gietijzeren lantaarnpalen zijn gekomen? Kijk dan eens naar de volgende film: The battle for 's-Hertogenbosch. October 1944 by Charles Margry. Vanaf min 37:27.

We halen het nog eens aan:
Deze woning is gelegen binnen de vooroorlogse contouren van ’s-Hertogenbosch.
Stadsparken, voorzieningen en scholen. Het is allemaal vlakbij. Station CS en Station Oost eveneens.

Video

360° video

3D plattegrond

Contact opnemen