Open Huizen Route 6 oktober 2018

 

PERSBERICHT

 

 VBO Makelaar: Open Huizen Route blijft goed moment voor oriëntatie

 

 ‘s-Hertogenbosch, 28 september 2018> Zaterdag 6 oktober is het weer zover. Dan opent een aantal opdrachtgevers van Bighelaardij makelaars uit Den Bosch tussen 11 en 15 uur hun te koop staande woning voor een bezichtiging. In bijna geheel Nederland is er inmiddels sprake van afnemend aanbod en een krappe woningmarkt. Toch is het de moeite waard om een Open Huizen Route te organiseren. Tijdens de landelijke Open Huizen Route is er in de middelgrote steden en in de regio rondom de grote steden nog genoeg aanbod voor een succesvolle oriëntatie op de lokale woningmarkt.

 

 Bighelaardij makelaars “De Open Huizen Route blijft ook in een krappere woningmarkt een prima gelegenheid voor oriëntatie op het beschikbare aanbod. Kopers gebruiken deze dag ook vaak om hun licht op te steken over bijvoorbeeld hypotheekmogelijkheden, het rendement van energiebesparende maatregelen of gemeentelijke startersregelingen etc. etc. Potentiële verkopers krijgen tijdens de Open Huizen Route een prima beeld hoe hun woning in vergelijking tot deelnemende Open Huizen in de markt ligt.”

 

 Verschuiving naar de regio
Het aantal woningverkopen is aan het afnemen. Er is zeker in de Randstad en de grote steden gewoon te weinig aanbod. Daar komt nog bij dat ook het aantal verkopen van nieuwbouwwoningen stagneert. Dit stuwt de prijzen op. In grote delen van Nederland overstijgt de verkoopprijs de vraagprijs. Ook in ’s-Hertogenbosch en omgeving is de vraag naar woningen groot. Maar starters hebben het moeilijk. De betaalbaarheid neemt af door de grote vraag en het beperktere aanbod.

 

 Aankoopmakelaar
Inmiddels maakt een derde van de kopers gebruik van een aankoopmakelaar. Bijna 80% is tevreden over de diensten. Door de krapte op de woningmarkt gaan kopers steeds verder om toch een woning te kunnen bemachtigen. “Een goede begeleiding van een aankoopmakelaar kan veel ellende voorkomen en de koper beschermen tegen overbieding. Daarnaast gaan potentiële kopers er nog te vaak van uit dat de verkopende makelaar ook hun belang dient. De verkopende makelaar kan de koper meenemen in alle aspecten van de in verkoop zijnde woning. Maar voor ondersteuning in het biedingproces, de onderhandelingen of voor de juridische aspecten levert een aankoopmakelaar zeker in deze tijd meerwaarde. Een aankoopmakelaar wijst de koper ook op het nut van ontbindende voorwaarden. Een financieringsvoorbehoud is in veel gevallen noodzakelijk. En ook een bouwkundige keuring is vaak verstandig.”

 

Voor het aanbod deelnemende Open huizen van Bighelaardij makelaars kijkt u op Bighelaardij.nl