Bighelaardij Makelaars

Adres Fuutlaan 38
5221 GR 's-Hertogenbosch
E-mail info@bighelaardij.nl Telefoon 073 - 6330600 Website www.bighelaardij.nl

Kolperstraat 20,

 

's-Hertogenbosch

verkocht

Kolperstraat 20, 's-Hertogenbosch

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
appartement
Soort appartement
bovenwoning
Aantal woonlagen
1
Woonlaag
2
Kwaliteit
normaal
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1706
Open portiek
nee
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
tv kabel

Energie

Energielabel
E
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
gas gestookte combi-ketel uit 2015 van Remeha HR, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
47 m²
Inhoud
153 m³

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1

Buitenruimte

Ligging
in centrum

Omschrijving

“Le Café de nuit”.
Vincent van Gogh zou het hier geschilderd kunnen hebben…

Zoals van Gogh het café aan Place de la Forum heeft bezocht, heeft Jheronimus Bosch dat hier gedaan. Gespeeld in elk geval, want het geboortehuis van de kleine Jheronimus bevindt zich een aantal deuren verderop.

De Fontein- Verwer- en Kolperstraat, vormen samen een soort van plein in hartje binnenstad. In de Bossche volksmond officieus tot “Fonteinpleintje” gebombardeerd. Heel bekend in het cultuurhistorisch centrum van ’s-Hertogenbosch. Vanwege de galerieën in dit stadskwartier, ook heel fameus bij het kunstminnend publiek.

De obers lopen af en aan, het winkelend publiek schuifelt langs de etalages en de fontein. Het levendige panorama vanuit de woonkamer van deze bovenwoning.

De Kolperstraat is een heel oude woon- winkel- en horecastraat, met opvallend veel modezaken, welke het bruisende Fonteinplein met de Markt verbindt. Geliefd om te flaneren vooral bij diegenen die wat meer te besteden hebben.

Dit bovenhuis is gelegen boven de haute couture zaak van Addy van den Krommenacker.

(Beter goed geleend dan slecht verzonnen) In de modewereld schrijft men over hem:
"Hij is de koning van de romantiek. Addy van den Krommenacker, couturier. Hij heeft bijna iedere dame die in de wereld van de glamour en royalty wat voorstelt mooi gemaakt met zijn kleding. Den Bosch-Milaan staat er achter zijn naam".

Vanaf uw voordeur, kijkende in de richting van de Markt, ziet men op de achtergrond “De Moriaan”. Dit is een van de oudste bakstenen gebouwen van Nederland.

Om in Franse sferen en Bossche folklore te blijven: het verlengde van de Kolperstraat is bekend van het chanson in Bosch dialect en met Franse woorden doorspekt: "Dans la Rue de la Pipe".

Deze al dan niet bezongen achtergronden en tafrelen, is wat men ziet en al eeuwen ervaart. Kortom de beleving van de Kolperstraat.

Autoluw in een omvangrijk promenadegebied.

Indeling
Hoewel het een monument betreft, bereikt u uw woning op de eerste verdieping doormiddel van modern trappenhuis dat aan alle mogelijke regels van de bouwverordening tegemoet komt.

Voor de binnenstad niet vanzelfsprekend: uw appartement heeft vensters aan twee zijden waardoor licht, ruimte en uitzicht zijn gewaarborgd.

De full size slaapkamer lieert het verleden aan het heden met een knipoog naar de bedstee. De stijl van de keuken is eveneens een hint naar her verleden in combinatie met eigentijds kookgemak en voorzien van alle apparatuur inclusief wasmachine en droger.

Uitzicht vanuit de woonkamer op het Fonteinplein. Ook bij nacht zeer de moeite waard: de etalages verlicht en de cafés nog lang open.

Balkon
Het realiseren van een dakterras wordt onderzocht door de VVE

Bijzonderheden

Wonen in het autoluwe, culinaire, cultuurhistorische hart van een grote Brabantse Binnenstad, betekent dat u woont te midden van theaters, bioscopen, musea, galerieën, restaurants en andere POI’s.

Het betekent ook dat ’s-Hertogenbosch CS zich op loopafstand bevindt.

Bij een doordachte autoluwe binnenstad als die van ’s-Hertogenbosch, behoren diverse P+R parkeergelegenheden. In ’s-Hertogenbosch vol trots, en zeker niet onterecht, transferia geheten.
Parkeren kan in de meeste parkeergarages tegen redelijke prijzen, in de avonduren zelfs goedkoop.

De ultramoderne Parkeergarage St. Jan in de aloude stadswallen en onder de stadsgracht is een belevenis op zich.
Dat is urban design anno 2019 waardoor een historische stad op vooruitstrevende manier met de rest van de wereld is verbonden.

Het tracé van de A2, de Oostelijke ring ’s-Hertogenbosch, valt niet alleen samen met de A59 moor ook met route E25, de Europeese aanduiding voor de snelwegwegverbinding van hoek van Holland naar Palermo.

Samengevat:
Een heel leuk appartement in een hele nostalgische straat in een historische stad zonder auto’s en heel paradoxaal voor een autoluwe binnenstad: een ongekend goede aansluiting op het Europese snelwegennet.

Foto's

Kolperstraat 20, 's-Hertogenbosch